Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

18/3/2013-22/3/2013

Δευτέρα : Καθαρή Δευτέρα

Πώς τα περάσατε την Καθαρή Δευτέρα; Ξεκούραστα από ότι φαίνεται, γιατί, παρότι μόνο τρεις ημέρες ήταν εργάσιμες αυτή την εβδομάδα, είχαμε την ενέργεια να κάνουμε πολλά!!


1) Ετοιμάσαμε την γιορτή της 25ης Μαρτίου (μαζί με τον Παιδικό Σταθμό): Διαλέξαμε τα ποιήματά μας, τα μάθαμε και τα είπαμε παρέα με τον παιδικό σταθμό, την Παρασκευή.

2) Φτιάξαμε επίσης από μία μεγάλη ελληνική σημαία, μετρήσαμε και μάθαμε πώς φτιάχνεται, πόσες γραμμές έχει, αλλά είδαμε στον ΗΥ και άλλες σημαίες της επανάστασης, που έμοιαζαν περισσότερο ή λιγότερο με την "επίσημη" ελληνική σημαία!

3) Είδαμε στον χάρτη την Ελλάδα, την Τουρκία, κάναμε μια περιήγηση στην γειτονιά μας τη Μακεδονία και τις γειτόνισσες πόλεις (Ξάνθη, Δράμα) για να δούμε και άλλες ομορφιές της Ελλάδας, ε, κάναμε και μια μικρή βόλτα λίγο πιο πέρα (Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Πελοπόνησσος, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου). Μιλήσαμε για τον τρόπο και τον τόπο που ξεκίνησε ο αγώνας των Ελλήνων, και είδαμε πολλούς από τους ήρωες της Επανάστασης, παρατηρώντας προσεκτικά και τα ρούχα τους (πόσο ίδια και πόσο διαφορετικά είναι από τα δικά μας;)

4) Με τη βοήθεια μιας ιστοριογραμμής πήραμε μια ιδέα για το πόσο παλιά έγιναν μερικά πράγματα. Πότε έζησαν οι δεινόσαυροι και οι άνθρωποι των σπηλαίων; Πότε οι αρχαίοι Έλληνες; Πότε γεννήθηκε ο Χριστός και πότε έγιναν οι πόλεμοι του 1821 και του 1940; Και μετά... έκπληξη! Μπήκαμε μέσα σε μια χρονομηχανή με την κ. Ελευθερία και ταξιδέψαμε μέσα από θεατρικό παιχνίδι στην αρχαιότητα, πρίν τη γέννηση του Χριστού. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε σίγουρα το ταξίδι μας, γιατί μας άρεσε πολύ (και που ξέρετε μπορεί να κάνουμε και ένα ταξίδι έκληξη προς....πού άραγε;).

5) Κάναμε μερικές δοκιμές για την παρέλαση, με και χωρίς σκοινάκι. Είμαστε έτοιμοι για την παρέλαση την Δευτέρα!

Καλή ξεκούραση, θα τα πούμε στο ηρώο τη Δευτέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας