Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

3/12/2012-7/12/2012

Αρχή του μήνα, αρχή της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα!!

Τη Δευτέρα (όπως είχαμε υποσχεθεί) το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια βγήκαν από την αποθήκη και βαλθήκαμε να στολίσουμε την τάξη. Αφού μετρήσαμε τα στολίδια, διαλέξαμε τις γιρλάντες και στολίσαμε το δέντρο, βάλαμε τα φωτάκια στην πρίζα και καλωσορίσαμε τον Δεκέμβριο με δύο δουλειές: Το τακτοποίημα των συρταριών και των φακέλων μας, και την παρουσίαση ενός διαφορετικού ημερολογίου, που μετράει ανάποδα!! Μία μεγάλη καμινάδα με αριθμούς από το 21 μέχρι το 1 θα μας κάνει συντροφιά μέχρι να κλείσουν τα σχολεία: Κάθε μέρα θα μετράμε ένα βήμα για τον Άγιο Βασίλη, θα κλείνουμε ένα κομμάτι της καμινάδας με ένα χάρτινο αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι, και όταν τα σκουφάκια φτάσουν στον αριθμό 1, τότε το σχολείο θα κλείσει και θα περιμένουμε στο σπίτι μας τον Άγιο Βασίλη!

Και μια που μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλη, ευκαιρία για παραμύθι: "Η στολή του Αγ. Βασίλη" μας έβαλε σε σκέψεις: Πώς θα ήταν η στολή του Αγίου Βασίλη αν δεν ήταν κόκκινη; Και γιατί είναι κόκκινη και όχι κίτρινη; Μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλη και για το τί πιστεύουμε ότι είναι, και με την βοήθεια όλων των παιδιών και τις ιδέες των γονιών τους (ευχαριστούμε μαμάδες, μπαμπάδες και όλους όσους μεγαλώνετε τόσο όμορφα τα παιδάκια σας), καταλήξαμε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ΜΙΑ ΙΔΕΑ (ευχαριστούμε μπαμπά Γιώργο, κερδίζεις το χειροκρότημα της τάξης για την τόσο όμορφη ιδέα σου!), που φέρνει στην καρδιά μας και το μυαλό μας αγάπη, χαρά, ευτυχία, και γι αυτό αξίζει να τη γιορτάζουμε!

Αφού τελειώσαμε την κουβεντούλα για τον Άγιο Βασίλη, η κ. Ελευθερία μας πήρε μια συνέντευξη: Πώς θα μοιάζατε αν ήσασταν εσείς ο Άγιος Βασίλης; Πού θα θέλατε να πετάξετε με το έλκηθρό σας; Και πώς θα έμοιαζε το έλκηθρό σας; Με πολλή φαντασία απαντήσαμε στις ερωτήσεις και αμέσως μετά συμπληρώσαμε το φύλλο της συνέντευξης ζωγραφίζοντας όσα σκεφτήκαμε στο χαρτί μας!!


Εμείς όμως, επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο δημιουργικού αναβρασμού, πώς να συμβιβαστούμε μόνο με μια τόσο εύκολη δουλειά; Πήραμε χαρτόνια, χρυσόσκονες, κόλλες και ψαλίδια, και φτιάξαμε ο καθένας από μία μπότα με το αγαπημένο του χρώμα!!!


Ο Δεκέμβρης βέβαια δεν είναι μόνο Χριστούγεννα!! Είναι το πρώτο παιδί του Χειμώνα, γι αυτό και εμείς μιλήσαμε λίγο για το Χειμώνα και τις συνήθειές του, με πρώτη και καλύτερη φυσικά....το χιόνι!! Τι ωραία να μπορούσαμε να στολίσουμε και την τάξη με χιόνια!! ...Χμμ...πώς είπατε; Να η ευκαιρία, με χαρτοδιπλωτική και πολλή-πολλή χρυσόσκονη να φτιάξουμε χαρτονιφάδες για την κουρτίνα μας! Στο τέλος της ημέρας, το ένα κομμάτι της αίθουσας στολίστηκε χειμωνιάτικα και γιορτινά και φαίνεται καταπληκτικό!


Αυτή την εβδομάδα, άλλη μία απορία: Πότε θα ξεκινήσουμε τις πρόβες για τη γιορτή; Και τί θα παίξουμε; Διαβάσαμε με κέφι τις περιπέτειες του Αη Βασίλη και του δικαστή που ήθελε να τον βάλει φυλακή, και αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε την ιστορία για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. (η κ. Ελευθερία δεν υποσχέθηκε βέβαια τίποτα περισσότερο από το να προσπαθήσει, γιατί το έργο είναι μεγάλο και ο καιρός για πρόβες λίγος!). Κάναμε μια δοκιμή να παίξουμε το έργο, και το ευχαριστηθήκαμε πολύ! Μόλις επιστρέψουν και οι απόντες, θα κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια!!

Και αγγελάκια; Δεν θα έχει η γιορτή μας αγγελάκια; Ευτυχώς τα βιβλία κατασκευών της βιβλιοθήκης είναι γεμάτα με εύκολες κατασκευές και, με χάρτινα πιάτα, ψαλίδι και κόλλα, φτιάξαμε όλοι στο πι και φι μια εντυπωσιακή κατασκευή! Τα αγγελάκια μας στεγνώνουν κρεμασμένα στο σκοινί, και τη Δευτέρα μπορούμε να τα πάρουμε στο σπίτι!!



Την επόμενη εβδομάδα:
Θα μάθουμε τί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα: Είναι στις 25 Δεκεμβρίου η γιορτή του Αγ. Βασίλη;
Θα φτιάξουμε μερικά στολίδια ακόμα και από μια φάτνη!
Θα ξεκινήσουμε τις πρόβες για τη γιορτή μας!
Θα μάθουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

(...γι΄αυτό να μη λείψει κανείς!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας