Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η πρώτη εβδομάδα

Λίγα δάκρυα, πολλά χαμόγελα και ακόμα περισσότερo παιχνίδι, τις τρεις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς.

Τί κάναμε; Γνωρίσαμε τα παιχνίδια της τάξης και τους καινούριους μας φίλους. Παίξαμε μικρά παιχνίδια γνωριμίας, βγήκαμε στην αυλή, τραγουδήσαμε, αλλά κάναμε και την πρώτη μας εργασία: Ζωγραφίσαμε για το φάκελό μας ένα όμορφο ανθρωπάκι!!

Και από Δευτέρα; Λίγη ακόμα υπομονή, και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

α)  Από την εμπειρία προηγούμενων ετών, η δεύτερη εβδομάδα του σχολείου μπορεί να φέρει και πάλι δάκρυα ή δυσκολίες στον αποχωρισμό από τη μαμά και τον μπαμπά. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να φέρνουμε τα παιδιά στο σχολείο, και να μην υποχωρήσουμε ή να μην επιβραβεύσουμε την καλή τους συμπεριφορά με μια μέρα παραμονής στο σπίτι. Τα παιδιά που ακολουθούν με συνέπεια το σχολικό πρόγραμμα και έχουν σταθερή αντιμετώπιση και ενθάρρυνση για την παραμονή τους στο σχολείο, προσαρμόζονται ευκολότερα και αποδέχονται τη σχολική ζωή ως μέρος της καθημερινότητάς τους.

β) Όσον αφορά στις ασφυκτικά γεμάτες τάξεις, όπως ίσως έχετε ήδη ακούσει, το θέμα της "μετακόμισης" του ενός από τα δύο νηπιαγωγεία ίσως δώσει από ότι φαίνεται τη λύση. Πρόκειται για μια καλή ιδέα (που απέχει ακόμα πολύ από την υλοποίηση), αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση  θα φροντίσουμε ώστε και τα δύο νηπιαγωγεία να συνεχίσουν να λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.  Περισσότερα θα πούμε στη συνάντηση γονέων που θα γίνει στα μέσα της εβδομάδας, οπότε ελπίζουμε να έχουμε και εμείς περισσότερα νέα.

Προγραμματίζουμε για την επόμενη εβδομάδα:
α) Να ορίσουμε με τα παιδιά τους κανόνες της τάξης (το σημαντικότερο βήμα για την αρμονική μας συνύπαρξη!!)
γ) Να οριστικοποιήσουμε την ημέρα συνάντησης γονέων-νηπιαγωγού και να τα πούμε από κοντά!!

Καλό Σαββατοκύριακο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας