Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

24/9-28/9/2012

Περίεργη η εβδομάδα πριν τη μετακόμιση, κομμένη στη μέση λόγω της απεργίας την Τετάρτη και με την ανυπομονησία να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο όσο πλησιάζαμε προς την Παρασκευή.

Ακόμα όμως και έτσι, να τι κάναμε τις ημέρες που το σχολείο λειτούργησε!

Τη Δευτέρα παρουσιάσαμε το καινούριο παρουσιολόγιο στα παιδιά! 3 μικροί εξωγήινοι προσγειώθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, και σε ένα βράδυ έφαγαν όλα τα γλυκά! Όταν όμως τους πόνεσε το στομάχι, φώναξαν τον γιατρό και τους εξήγησε ότι ένα γλυκό πρέπει να τρώνε κάθε μέρα, και να βλέπουν την ημερομηνία λήξης, για να σιγουρευτούν ότι δεν είναι ληγμένα. Έτσι και εμείς ονοματίσαμε τους τρεις μικρούς εξωγήινους που ήρθαν να φάνε τα κεικ-ονόματά μας (ο Σλουρπ, ο Μιάμ και ο Φαΐ!), και τους δώσαμε από μία καρτέλα για να μην ξεχνούν ποτέ την ημέρα, την ημερομηνία και τον μήνα που τρώνε το κάθε γλυκό (και να γλιτώσουν τον γιατρό!).

Το παρουσιολόγιο θα μας κάνει παρέα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σιγά-σιγά θα εμπλουτιστεί!

Την ίδια ημέρα θυμηθήκαμε και το τρενάκι των γενεθλίων. Και τί φωτογραφίες θα βάλουμε σε κάθε βαγόνι;

Η κυρία Ελευθερία έφερε τη φωτογραφική μηχανή, βγήκαμε φωτογραφίες και, μια που η μπαταρία ήταν φορτισμένη, όλη την εβδομάδα βγάζαμε φωτογραφίες τις κατασκευές μας με τα τουβλάκια και τα παιχνίδια μας! (σύντομα ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε και το πρώτο μας σχέδιο εργασίας "πύργοι, κάστρα και σπιτάκια", μια ιδέα που έδωσαν τα ίδια τα παιδιά και είναι άγνωστο αλλά σίγουρα συναρπαστικό το πού θα μας βγάλει!!)

Μέσα στην αναστάτωση της μετακόμισης, το θέμα "ο εαυτός μου" μας έδωσε αρκετές δραστηριότητες και ευκαιρίες ομαδικής δουλειάς και παιχνιδιού. Τί κάναμε;
  • παίξαμε παιχνίδια με ζευγάρια, ομάδες και σαν σύνολο (μουσικές καρέκλες, ο καθρέφτης, μουσικά και κινητικά παιχνίδια)
  • ξεκινήσαμε το τετράδιο εργασιών "Ο εαυτός μου", αφήνοντας το αποτύπωμά μας στο χαρτί και συγκρίνοντας το αν είμαστε ίδιοι ή διαφορετικοί (όλοι κάναμε από ένα κίτρινο αποτύπωμα, όλοι έχουμε πέντε δάχτυλα, αλλά κάποιοι άφησαν το αριστερό τους αποτύπωμα γιατί γράφουν με το αριστερό, άλλοι άνοιξαν τα δάχτυλά τους και άλλοι όχι - είμαστε λοιπόν ίδιοι, ή διαφορετικοί;)
  • παίξαμε ποδόσφαιρο σε ομάδες αλλά και μόνοι μας (δυστυχώς τα ποδοσφαιρικά μας τέρματα μας εγκατέλειψαν από τα πρώτα 10 λεπτά, αλλά συνεχίσαμε στο γρασίδι ανενόχλητοι)
Όταν ήρθε η Παρασκευή και ξεκίνησε η μετακόμιση του 1ου Νηπιαγωγείου, η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση: Εργάτες στο διάδρομο, τεχνικοί στην τάξη, τηλέφωνα που χτυπούσαν, η ημέρα ήταν κατάλληλη για παιχνίδι στην αυλή, τραγούδι και μια ζωγραφιά για να τελειώσει όμορφα η εβδομάδα.

Από Δευτέρα βέβαια, το πρόγραμμα θα γίνει πιο εντατικό καθώς θα έρθουν στο τμήμα και τα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνταν προσωρινά στις αίθουσες του 1ου Νηπιαγωγείου, θα κάνουμε και πάλι μια μίνι προσαρμογή, αλλά θα μπορέσουμε πια να λειτουργήσουμε σαν πλήρες και ενιαίο τμήμα.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας