Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

21/5/2012-25/5/2012

Συνεχίσαμε με τα παιδιά το θέμα της ανακύκλωσης, μιλώντας για το χαρτί αλλά και τα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά! Ποιοί μας βοήθησαν; Το διαδίκτυο (πολλά βίντεο για την ανακύκλωση των υλικών) και ένα εξαιρετικό βιβλίο από το ΚΠΕ Καλαμάτας,  "Το Μυστικό της Πειναλόπης" (που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ...)

Τις ημέρες αυτές, μία ανακοίνωση του ΚΠΕ Φιλίππων μας κάλεσε να φτιάξουμε μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά.. Τί να κάνουμε, σαν ποντικάκια ψάξαμε στην αποθήκη μας και βρήκαμε σε δύο κουτιά παλιά πλαστικά και αλουμινένια καπάκια, μια κούτα, και πολλά ρολά από χαρτιά υγείας! Τα συγκεντρώσαμε, τα μοιράσαμε σε δύο μέρη (θα δώσουμε και στην κ. Χρύσα τα μισά!), και αποφασίσαμε, μια και πλησιάζει ο Ιούνιος, να κάνουμε ένα θέμα καλοκαιρινό!!! Μέσα από το τραγούδι  "10 καβουράκια" του Γ. Χατζηπιερή, ήρθε και η ιδέα! Θα φτιάξουμε ένα βυθό γεμάτο χταποδάκια!!!!
 (Μετρήσαμε και μοιράσαμε τα υλικά στις δύο τάξεις...)
 (...βάψαμε...)
 (....κόψαμε, στολίσαμε....)



 (...κολλήσαμε...)

 (....και μετά από πολλή προσπάθεια και μέρες δουλειάς... Έτοιμο το έργο μας!!! Βαρκούλες, μέδουσες, ψάρια και χταπόδια, σε ένα βυθό από ανακυκλώσιμο υλικό!!)



 Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε τη διερεύνηση των εμπειριών των παιδιών σχετικά με το Δημοτικό σχολείο, καθώς το σχολείο μας συμμετείχε όπως όλα τα νηπιαγωγεία στο πρόγραμμα ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό. 

"Η κ. Ελευθερία με τα νήπια σε μία τάξη παρακαλώ"!!! Και η ανακοίνωση; Την Παρασκευή θα πάμε μια βόλτα στο Δημοτικό! Κάποια ματάκια άστραψαν, άλλα όμως σκοτείνιασαν: Μήπως το Δημοτικό είναι κάτι φοβερό και τρομερό; Μέσα από συζήτηση, τις εμπειρίες των παιδιών και την καταγραφή των γνώσεων των παιδιών για το Δημοτικό σχολείο μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Το πιο σημαντικό: Κάνοντας μια λίστα με αυτά που ξέρουμε για τα δύο σχολεία, η μόνη διαφορά είναι τα πολλά βιβλία στο ένα σχολείο και τα πολλά παιχνίδια στο άλλο!

(Την ίδια ώρα, τα προνήπια με την κ. Χρύσα έκαναν την πρώτη τους πρόβα στο τραγούδι της γιορτής και έπαιξαν ένα κινητικό παιχνίδι - τυχερούληδες)!!   

Ωραία λοιπόν! Καταφέραμε να είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη! Αλλά, μισό λεπτό... Με άδεια χέρια θα πάμε; Μετά από πολλές προτάσεις που τελικά απορρίψαμε (να τους πάρουμε λουλούδια; Δεν έχουμε λεφτά    Να τους φτιάξουμε γλυκό; Δεν ξέρουμε πόσα παιδιά είναι), αποφασίσαμε να τους φτιάξουμε μια αφίσα με τίτλο "ένα σχολείο στο βυθό", για να στολίσουμε την τάξη της Πρώτης που θα μας δεχτεί!

(πώς κάθονται τα παιδιά στο δημοτικό; Ζώα της θάλασσας, θρανία, καρεκλάκια
 και μια έδρα για τον καβουρο-δάσκαλο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας