Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

23/4/2012-27/4/2012

Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν, και τη Δευτέρα επισκεφτήκαμε τον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου που είναι ο προστάτης του χωριού, για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία και να πάρουμε μέρος στην περιφορά της εικόνας.

Την Τρίτη που επιστρέψαμε στο σχολείο ήμασταν γεμάτοι Πασχαλινές αναμνήσεις. Συζητήσαμε, διηγηθήκαμε και ζωγραφίσαμε το πως τα περάσαμε στις διακοπές μας, και την ώρα της ζωγραφικής, ακούσαμε... τα χελιδόνια στο μπαλκόνι μας!! Δυστυχώς δεν προτίμησαν τη φωλιά μας, αλλά τη δική τους παλιά φωλιά. Αυτό όμως δεν μας πείραξε καθόλου. Ήταν τόση η χαρά μας, που όλη την εβδομάδα όλο και κάποιος ξεπρόβαλλε το κεφαλάκι του από την μπαλκονόπορτα για να παρατηρήσει το χτίσιμο της φωλιάς, το πέταγμα των χελιδονιών...

Έτσι, βρήκαμε ευκαιρία να διαβάσουμε και πάλι για το ταξίδι των χελιδονιών, κάναμε το ταξίδι τους στην υδρόγειο σφαίρα και μέσα στον υπολογιστή μας, από το google earth, είδαμε εικόνες και βίντεο και βρήκαμε μια εγκυκλοπαίδεια για τα πουλιά!

(Σε τί διαφέρουν τα πουλιά από τα υπόλοιπα ζώα; Υπάρχουν πουλιά που δεν πετούν; Τί κάνουν τα πουλιά που δεν πετούν; Πώς είναι τα φτερά και τα πόδια των πουλιών που κολυμπούν; Πώς αποφεύγει η στρουθοκάμηλος τους εχθρούς της; Γιατί έχει τόσο δυνατά πόδια; Ερωτήσεις που η κ. Ελευθερία δεν περίμενε, αλλά ευτυχώς η εγκυκλοπαίδεια είχε όλες τις απαντήσεις!!)

Και τα πουλιά που ζούνε κοντά στον άνθρωπο; Το περιστέρι γιατί ζει κοντά στον άνθρωπο; Ο πελαργός γιατί χτίζει φωλιά κοντά στους ανθρώπους; Το αηδόνι μπορεί να ζήσει αιχμάλωτο; Τελειώσαμε τη συζήτησή μας με ένα συμπέρασμα: ο άνθρωπος δεν είναι ο "αρχηγός" στη γη, αλλά χρειάζεται να βοηθά και να παίρνει βοήθεια από τα υπόλοιπα ζώα για να ζήσουν όλοι καλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας