Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

16/1/2012-20/1/2012

Αυτή την εβδομάδα συνεχίσαμε με δραστηριότητες σχετικές με το χειμώνα αλλά και τα ζώα. Ξεκινήσαμε παρατηρώντας τα ρούχα που φοράμε το χειμώνα.Τί διαφορές έχουν με τα καλοκαιρινά ρούχα; Είναι μόνο μακρύτερα, ή είναι φτιαγμένα και από άλλο υλικό; Πώς λέγονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα ρούχα μας; Αγγίξαμε, διαβάσαμε, είδαμε και μάθαμε για τα διαφορετικά υφάσματα, ξεκινήσαμε από το μαλλί και καταλήξαμε στο μετάξι, και φτιάξαμε μόνοι μας στον αργαλειό κουβερτούλες από μάλλινη κλωστή για τα παιχνίδια μας!

(Μυστικό: Δεν έχετε αργαλειό; Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα κουτί από παπούτσια! Χρησιμοποιήσαμε το κουτί για να αποθηκεύσουμε τις κλωστές μας, και στο καπάκι φτιάξαμε τον αυτοσχέδιο αργαλειό!) 

Τί κάνουν όμως τα ζώα που δεν έχουν κουβέρτες; Πώς ζούνε το χειμώνα; Μιλήσαμε για τη χειμερία νάρκη των ζώων και είδαμε εικόνες. Τί συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε; Όλα τα ζώα που πέφτουν για ύπνο είναι μικρά, εκτός από την αρκούδα!! Γιατί άραγε; Με τί σκεπάζονται; Και τα έντομα; Πέφτουν και αυτά σε χειμερία νάρκη; Και τί γίνεται με τους φίλους μας τα μυρμήγκια;

Η ζωή την μυρμηγκιών μας δημιούργησε νέες απορίες. Μιλήσαμε για τις φωλιές τους αλλά και τις δουλειές που κάνουν τα μυρμήγκια. Μάθαμε ένα χαρούμενο τραγούδι, το χορέψαμε, και μια και μιλούσε για 3 μερμηγκάκια, ασχοληθήκαμε για δύο ημέρες με αυτό το δύσκολο αριθμό, που τόσο συχνά τον μπερδεύουμε με το "ε"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας